Avada & Associates legal team announce deal to open up oil & gas
Loading...
Home2021-06-18T09:10:58+01:00

CINE SUNTEM

Bănică, Marian & Asociații (BMA) este o societate civilă de avocați din București constituită în anul 2005 în care expertiza, valorile, echipa, activitatile noastre si, nu in ultimul rand, raportul dintre calitatea serviciilor oferite si onorariile practicate ne recomanda pentru a servi intereselor dvs.

Clientii BMA vor putea beneficia de vastele cunostinte si experienta dobandita de avocatii sai, dar si, deopotriva de un avocat dedicat care sa raspunda prompt cerintelor acestora. Astfel scopul nostru este sa ii ajutam pe clientii nostri sa gaseasca si sa puna in practica cele mai bune solutii juridice pentru afacerile lor, intr-o maniera profesionista, loiala si total confidentiala.

LEARN MORE

EXPERTIZĂ

Cu o experienta de peste 10 ani, societatea noastra de avocati asigura Consultanta juridica clientilor sai si afacerilor acestora in toate domeniile importante de expertiza ale dreptului. Astfel raspundem cu competenta si responsabilitate tuturor intrebarilor din domeniul nostru de expertiza. Consultatiile juridice ii protejeaza pe clientii nostri de eventualele dezavantaje si ii ajuta sa evite disputele juridice si toate riscurile si costurile asociate acestora. De exemplu, ii asistam si reprezentam pe clientii nostri in negocieri si relatii contractuale cu partenerii lor, protejandu-i astfel, din punct de vedere legal, de posibile pierderi financiare.

Reprezentare in fata instantelor de judecataProcedurile judiciare nu pot fi intotdeauna evitate. Scopul nostru este sa le explicam clientilor avantajele unei proceduri judiciare, dar si sa subliniem riscurile ce pot aparea in desfasurarea acestora. Avocatii nostri, care sugereaza cea mai buna strategie, convin cu clientii fiecare etapa a procedurilor judiciare.

Mediere Medierea conflictelor si disputelor in care pot fi implicati clientii nostri are drept scop identificarea unor solutii avantajoase pentru toate partile.  Astfel, avocatii nostri informeaza clientii asupra drepturilor si obligatiilor acestora, rezultate din raportul juridic dedus medierii. Mai mult, ei faciliteaza sau intermediaza comunicarea intre client si partea adversa si redacteaza propuneri de solutie sub forma unei tranzactii, partiale sau totale.

 Activitati fiduciareActivitati fiduciare constand in primirea in depozit, in numele si pe seama clientului, de fonduri financiare si bunuri, rezultate din valorificarea sau executarea de titluri executorii, dupa incheierea procedurii succesorale sau lichidarii, precum si plasarea si valorificarea acestora, in numele si pe seama clientului, activitati de administrare a fondurilor sau a valorilor in care acestea au fost plasate.

LEARN MORE

UNDE LUCRĂM

BMA este situata in București pe Str. Roma nr. 42A, intr-o cladire din secolul al 19-lea, in vecinatatea Guvernului Romaniei si este o firma care alege sa se distinga printr-un punct de vedere particular asupra profesiei juridice.

La BMA, scopul nostru este sa ii ajutam pe clientii nostri sa gaseasca si sa puna in practica cele mai bune solutii juridice pentru afacerile lor, intr-o maniera profesionista, dinamica, loiala si cu deschidere internationala.

LEARN MORE

AVEȚI ÎNTREBĂRI DESPRE PROBLEME JURIDICE? ÎNTREABA EXPERTUL NOSTRU.

ÎNTREABĂ UN EXPERT

GLOBAL CHALLENGE. WORLD CLASS RESPONSE.

OUR PEOPLE, PRACTICE AREAS & PUBLICATIONS

OUR PEOPLE

OUR PRACTICE AREAS

OUR PUBLICATIONS

column1-image1Deborah Brown

column2-image1          Corporativ/Comercial

In domeniul dreptului corporativ, serviciile noastre sunt diverse si constau in activitati precum constituirea societatilor comerciale, probleme ce vizeaza raspunderea organelor de conducere si control, atributiile si raspunderea administratorilor, structuri corporative, probleme legate de capitalul social sau de crearea unui „vehicul” corporativ, protectia actionarilor minoritari etc.

Totodata asiguram sevicii de asistenta si reprezentare privind dizolvarea voluntara a societatii sau asistenta si reprezentare in procedura insolventei.

column3-image1Low Oil Prices

column1-image2Allen Lucas

column2-image1            Fuziuni, Achizitii & Divizari

Pe masura diversificarii si evolutiei economiei romanesti, tot mai multe companii si intreprinderi mici si mijlocii din sectorul privat isi consolideaza sau diversifica activitatile prin fuziuni, achizitii sau divizari. Avocatii BMA au dobandit astfel o impresionanta experienta in acest domeniu de expertiza, prin asigurarea de servicii de consultanta juridica pentrunumeroase societati cu capital de stat sau privat din Romania.

column3-image1Cost of Divorce

column1-image3Muriel Potter

column2-image1          Concurenta

Principiile dreptului concurentei sunt relativ noi in Romania, dezvoltandu-se pe parcursul tranzitiei de la economia centralizata la economia de piata. Avocatii nostri au dobandit experienta in acest domeniu odata cu aceasta evolutie și transpunerea directivelor europene in legislatia interna, avand o practica excelenta in raporturile cu Consiliul Concurentei. Ei au oferit asistenta juridica in numeroase chestiuni legate de dreptul concurentei, precum consultanta, notificari, restructurari, aprobari, clauze de neconcurenta, autorizari, acorduri de exclusivitate etc., precum si obtinerea de despagubiri in cazul încălcarii reglementarilor privind legea concurentie.

column3-image12015 Tax Laws

column1-image4Ken Douglas

column2-image1Proprietate Intelectuala

Activitatea BMA in acest domeniu se realizeaza prin consultanta juridica pentru crearea, folosirea, achizitionarea, licentierea si exploatarea proprietatii intelectuale. De asemenea, i-am asistat si reprezentat pe clientii nostri nationali si internationali in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si in fata instantelor de judecata din Romania.

column3-image1Surveys Matter

column1-image5Loretta Harris

column2-image1          Munca

Un domeniu important in care ne-am specializat este dreptul muncii. Am oferit consultanta si servicii juridice companiilor internationale si nationale in ceea ce priveste incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractelor colective si individuale de munca, concedierile individuale sau colective, timpul de munca si timpul de odihna, salarizarea angajatilor, procedurile legate de incadrarea in munca in Romania a cetatenilor straini, sistemul de pensii si asigurari sociale, sindicate si patronate, conflictele de munca, precum si identificarea unor cai de optimizare a veniturilor angajatilor.

column3-image1In-House Work

column1-image6Phil Russell

column2-image1Managementul riscului / creantelor si garantiilor

Analiza bonitatii partenerilor dumneavoastra cat si activitati care sa raspunda nevoilor dumneavoastră de management al Creanţelor permiţându-vă să colectaţi rapid şi eficient orice datorii restante, sau negocierea creantelor pe care le aveti fata de terti. Consideram că importanta managementului riscului şi al creanţelor va creşte in viitor. Hotărâtoare pentru creşterea importanţei este conştientizarea crescută în cadrul managementului societăţilor a importanţei managementului riscului şi al creanţelor pentru succesul financiar al companiilor.

column3-image1Obama Care

             Contencios administrativ

BMA a asistat si reprezentat clientii sai in litigii de contencios administrativ, formuland cereri pentru anularea unor acte administrative unilaterale si pentru repararea pagubelor cauzate, precum si cereri legate de nesolutionarea in termen sau refuzul nejustificat de solutionare de catre autoritatile publice a cererilor acestora. De asemenea, avocatii nostri au fost activ implicati in litigii legate de incheierea, aplicarea si executarea unor contracte administrative.

“We have worked with Avada Law for the past 15 years. As we have grown and evolved, what I have valued most about our relationship is that Avada Law know us and our business.”

Nigel Rawlinson • Senior Partner

INTERNATIONAL

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidunt ut labore. Sadips ipsums et dolores ficilis ametis uns etras.

PARTNERSHIPS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidunt ut labore. Sadips ipsums et dolores ficilis ametis uns etras.

EXCELLENCE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidunt ut labore. Sadips ipsums et dolores ficilis ametis uns etras.

LET’S WORK TOGETHER

We work as a single united team with market leading firms around the world and give our clients the highest quality advice possible.

MAKE ENQUIRY